Окупанти не дали ОБСЄ здійснити моніторинг біля Новоазовська та Ізвариного

Окупанти не дали ОБСЄ здійснити моніторинг біля Новоазовська та Ізвариного

Укрінформ
За інформацією української сторони СЦКК, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі перешкоджають діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ і не дозволили здійснити моніторинг поблизу Новоазовська та Ізвариного.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“За даними звіту СММ ОБСЄ від 11 лютого 2019 року зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата СММ”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 9 лютого патруль місії не зміг потрапити на територію постійного місця зберігання озброєння в непідконтрольному владі районі Донецької області, оскільки його брама була зачинена на замок, а охоронець не дозволив потрапити на територію. Того ж дня озброєний найманець російсько-окупаційних військ відмовив членам патруля місії проїхати через блокпост неподалік Верхньошироківського (на північному сході від Маріуполя), посилаючись на «розпорядження своїх командирів».

Читайте також: ОБСЄ виявили у окупантів за межами відведення два танки та САУ

Крім того, 10 лютого в пункті пропуску на кордоні поблизу Ізварине (на південний схід від Луганська) найманець збройних формувань РФ наказав патрулю місії залишити зазначений район, а на блокпості біля Новоазовська (на сході від Маріуполя) четверо бойовиків російсько-окупаційних військ відмовили патрулю місії у проїзді на південь у напрямку Новоазовська та на схід до кордону з Російською Федерацією, повідомляють у прес-службі.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими дії російсько-окупаційних військ та відзначає, що останні останні свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-