Близько 300 споживачів залишилися без світла через обстріл Попасної

Близько 300 споживачів залишилися без світла через обстріл Попасної

Укрінформ
Після обстрілу околиць Попасної на Луганщині без світла залишилися близько 300 побутових споживачів електроенергії.

Інформацію на своїй сторінці у Facebook поширила прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

«Сьогодні, 13 лютого о першій годині ночі на території Попаснянського району в результаті бойових дій сталося пошкодження лінії ВЛ-6кВ ПС «Золоте-2»-ТП 425. Знеструмлено 6 ТП (трансформаторних підстанцій), 5 із яких знаходиться на балансі ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», 1 ТП – насосна станція шахти «Золоте», - йдеться в повідомленні ТОВ ЛЕО.

Село Катеринівка Попаснянського району знеструмлене повністю. Намагаючись дати світло прифронтовій Луганщині, енергетикам ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» доволі часто доводиться працювати на лінії розмежування, в замінованій місцевості та під обстрілами.

Домовлятися про припинення вогню на цій ділянці завжди непросто. Доводиться щоразу, як снаряд перебиває електромережі, залучати офіцерів Спільного центру контролю і координації вогню, підрозділ цивільного військового співробітництва та місію ОБСЄ. Але вогонь вдається зупинити лише тимчасово. Кілька днів ремонту, витрат, ризику, а потім знову обстріли, і знову знеструмлення, - заявляють в ТОВ «ЛЕО».

Читайте також: Лише 16% українців згодні на будь-які компроміси заради миру на Донбасі

Відновлювальні роботи заплановані на завтра, 14 лютого, в режимі безпеки. Додатковою ж небезпекою для співробітників являються нерозірвані снаряди, тому працювати обов'язково доведеться з групою саперів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-