Аваков: Ми стоїмо на порозі серйозної “гарячої” війни

Аваков: Ми стоїмо на порозі серйозної “гарячої” війни

Укрінформ
Коли йдеться про примирення двох сторін – України і Росії, ми не говоримо, що будемо чекати, поки Путін буде в гарному настрої, чи коли міжнародна спільнота прийме рішення, що прийшов час втрутитись.

Таку заяву міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробив під час презентації Стратегії деокупації Донбасу в Інституті Миру США у Вашингтоні, повідомляє МВС у Facebook.

“Ми стоїмо на порозі серйозної «гарячої» війни. Якщо Путін зійде з розуму і завтра буде йти в атаку, ми будемо відповідати. Для нас це катастрофа, але ж для нього також. Ви повинні знати, що цей скажений пес стоїть на наших кордонах і ми його стримуємо. Але потім він може побігти далі. Вже побіг. Тут не повинно бути традиційних рішень, лише серйозні кроки всієї світової спільноти”, - заявляє Аваков.

Голова МВС додав, що “ми говоримо про примирення двох сторін – України і Росії, але ні в якому разі ми не говоримо про те, що будемо чекати, поки Путін буде в гарному настрої, чи коли міжнародна спільнота прийме рішення, що прийшов час втрутитись”.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Аваков під час свого візиту до США презентував стратегію деокупації Донбасу.

Читайте також: Аваков презентував у США стратегію деокупації Донбасу

Зокрема, він заявив, що Росія вже п’ять років веде проти України гібридну війну. Всі засоби припинення активної фази агресії і повернення території України не діють, тому МВС пропонує нові механізми, які допоможуть повернути окуповані території Донбасу.

Як пояснив міністр, стратегія передбачає, що на окремо обраній ділянці окупованих територій створюється демілітаризована зона безпеки. Всі військові формування з обох сторін відводяться за обумовлену лінію. Державна прикордонна служба України за підтримки спеціальної міжнародної миротворчої місії бере під свій контроль зазначену ділянку території і її межі. Правопорядок і законність забезпечується силами Національної поліції, Національної гвардії України і моніторингової місії. На цій території проводяться місцеві вибори. Головний принцип - дотримання українського законодавства та забезпечення вільного волевиявлення. Відновлюється робота всіх державних інститутів, правоохоронних органів України, поновлюється безпека і правопорядок, соціальне забезпечення, освіта, фінансова сфера, а також гідний рівень життя.

Міністр наголосив, що процес деокупації на перших двох територіях може тривати від 6 до 8 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-