Сімом організаторам

Сімом організаторам "референдуму" на Луганщині оголосили про підозру

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України сімом організаторам псевдореферендуму у Луганській області оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року сім місцевих жителів взяли активну участь в організації роботи так званих "виборчих дільниць" у населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського районів та у місті Новодружеськ. Також зловмисники проводили антиукраїнську агітацію серед мешканців регіону на підтримку терористичної організації "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

З початку цього року слідчі СБУ завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні матеріали стосовно всіх фігурантів справ. Серед підозрюваних, зокрема, жителька Новодружеська, затримана співробітниками української спецслужби після того, як чотири роки переховувалася від правоохоронців на території РФ.

Читайте також: На Луганщині засудили чергових організаторів "референдуму" 2014 року

Зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. У 2018-2019 роках за матеріалами СБУ в Луганській області до різних строків покарання засуджено майже тридцять організаторів так званого "референдуму". Ще понад шістдесят матеріалів кримінальних проваджень знаходяться на розгляді у судових органах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-