У черзі на виїзд з окупованого Донбасу помер пенсіонер

У черзі на виїзд з окупованого Донбасу помер пенсіонер

Укрінформ
У Донецькій області на блокпосту з боку окупантів в очікуванні переходу помер пенсіонер.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Збройні формування РФ та їхні найманці продовжують тримати людей в чергах на блокпостах уздовж лінії зіткнення, що загрожує життю та здоров’ю цивільного населення. Так, на блокпості в селі Кремінець, що тимчасово окуповане російсько-терористичними збройними формуваннями, в очікуванні переходу помер літній чоловік”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що 8 лютого спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ дізналися від лікаря про те, що він напередодні, 7 лютого, намагався провести реанімаційні заходи для літнього чоловіка (віком 70 або більше років) на блокпосту на автошляху H15 неподалік від комбінату «Каргілл» у населеному пункті Кремінець (на південний захід від Донецька). На жаль, врятувати життя людині не вдалося. Очевидно, чоловік намагався потрапити на підконтрольну владі України територію, припустили в штабі ООС.

У Донецьку співробітники моргу розповіли міжнародним спостерігачам, що 7 лютого до них доправили тіло померлого літнього чоловіка, і додали, що смерть настала з природних причин.

“Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг, неорганізованість та нервова обстановка в роботі блокпостів в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, при тому, що серед тих, хто очікує переходу, переважно люди похилого віку. Вони прямують, як правило, за пенсіями та соціальними виплатами. На жаль, цей шлях іноді є нездоланним”, - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: У Полтаві помер чоловік, на якого з даху впала крижана брила

Українська сторона СЦКК вкотре застерігає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ від нехтування нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров’я та життя цивільного населення.

Як повідомлялося, за даними Управління з координації гуманітарних питань ООН, впродовж 2018 року під час перетину лінії зіткнення на Донбасі в пунктах пропуску померли понад 50 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-