На рівненському полігоні сержантів і офіцерів тренують за стандартами НАТО

На рівненському полігоні сержантів і офіцерів тренують за стандартами НАТО

Фото
Укрінформ
На полігоні в Рівненській області завершується цикл підготовки старшин, сержантів та офіцерів за кваліфікаційними стандартами НАТО.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"На полігоні оперативного командування «Захід» завершується цикл підготовки старшин, сержантів та офіцерів за вже затвердженими в Збройних Силах України кваліфікаційними стандартами НАТО", - йдеться в повідомленні.

Загалом, на Рівненщині підготовка українських військових за програмою «Орбітал» триває вже кілька років поспіль, зазначили в ОДА з посиланням на керівника інформаційної агенції МОУ підполковника Віктора Щубца.

Минулого року тут вперше проводився курс підготовки військових інструкторів Збройних Сил України. Модулі програми передбачали навчання за напрямком індивідуальної підготовки.

Цього разу під керівництвом британських колег українські військові опановують тактику дій підрозділів у різних видах бою. Так, на одній із ділянок полігону навчальна група відпрацьовує тактичні дії підрозділу під час прямого вогневого контакту з противником.

Читайте також: Британські інструктори розпочали тренування морпіхів на Одещині

«Ми тут, аби допомогти військовослужбовцям, а також вчитися практичному бойовому досвіду у відповідь. ... В українських військових існує одне ноу-хау, яке ми обов’язково візьмемо собі на озброєння - використання в навчальних цілях пейнтбольних маркерів, які додають максимум реалістичності на умовному полі бою», - зазначив командир групи інструкторів Збройних Сил Великої Британії майор Саймон Лукас.

Як повідомляло агентство, курси за програмою навчально-тренувальної місії Великої Британії "ORBITAL" відбуваються в Україні за чотирма напрямками: курс підготовки молодшого сержантського складу, курс розвідки, курс контрснайперської боротьби та курс ведення бойових дій у нічний час.

Основна їхня мета - підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-