Порошенко: Ворог прийшов не по Крим чи Донбас, а по всю Україну

Порошенко: Ворог прийшов не по Крим чи Донбас, а по всю Україну

Укрінформ
Україна у досягненні миру спиратиметься на виключне право українського народу визначати свій шлях і не питатиме у Москви, куди їй прямувати.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Природно, що тема війни і миру – одна із головних на виборах, бо народ обиратиме не просто Президента, а й Верховного головнокомандувача Збройних сил України. Я дуже уважно стежу за різними пропозиціями. Верзуть часом таке, що нібито ми тут бавимося в олов’яних солдатиків, а не захищаємо країну у війні з другою за потужністю армією світу. Пропонують записати побажання Путіна у блокнот, а потім цей блокнот винести на референдум, або пропонують стати перед Путіним на коліна чи в якусь іншу позу. Я ще раз повторюю: ворог прийшов не по Крим до нас, ворог прийшов не по Донбас до нас - ворог прийшов по всю Україну, щоб повернути утікачку до тюрми народів, як влучно назвав Російську імперію ще двісті років тому французький мандрівник де Кюстін", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що мир - це повне відновлення територіальної цілісності України, суверенітету і незалежності України.

"Мир - це беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом. І ми маємо зробити все, щоб ніколи більше Україна не мусила питати в Москви, куди нам іти - це право виключно українського народу. І цей шлях називається "Геть від Москви"", - акцентував Президент.

У цьому контексті він наголосив, що Україна продовжить лінію на відновлення своєї територіальної цілісності політико-дипломатичним шляхом, забезпечуючи єдність проукраїнської коаліції у світі та у Європейському Союзі, використовуючи інструмент санкцій та механізм міжнародної місії ООН на всій території окупованого Донбасу.

"Справжній мир обов’язково настане на нашій землі. Гарантувати мир може тільки боєздатна армія, і вона - наша, українська, патріотична, добре навчена, добре озброєна, добре одягнута, найкраща у світі, день за днем стає все сильнішою", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-