Росія продовжує нарощувати кількість зброї на Донбасі - розвідка

Росія продовжує нарощувати кількість зброї на Донбасі - розвідка

Укрінформ
Росія продовжує приховано нарощувати озброєння і техніку на Донбасі для потреб з’єднань і частин 1 та 2 АК Збройних Сил РФ.

Про це розповів у вівторок на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, РФ продовжує приховано нарощувати обсяги постачання озброєння й військової техніки для потреб з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ", - сказав Гуцуляк.

Так, за його інформацією, інтенсивно поповнюються, зокрема, існуючі та формуються нові оперативні резерви зброї, боєприпасів та іншого військового майна. У цьому зв’язку на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях склади з боєприпасами й вибуховими матеріалами облаштовуються на об’єктах цивільної інфраструктури, у т.ч. на території лікувальних закладів населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення.

Водночас, за повідомленням ГУР, через використання російськими окупаційними військами території, об’єктів та майна цивільних медичних закладів, погіршився стан медичного обслуговування населення. При цьому медичний персонал цивільних лікарень зобов’язаний підтримувати постійну готовність до негайного виконання завдань в інтересах російських окупаційних військ. У зв’язку з цим виїзд автомобілів швидкої допомоги за викликом населення здійснюється тільки у екстрених випадках з дозволу начальника медичної служби місцевого російського військового гарнізону, розповів Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-