На ізраїльські компанії в Україні працюють 11 тисяч програмістів

На ізраїльські компанії в Україні працюють 11 тисяч програмістів

Укрінформ
На ізраїльські компанії в Україні працюють 11 тисяч інженерів програмного забезпечення.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон в інтерв'ю Укрінформу, коментуючи підписану 21 січня 2019 року Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

"Ізраїль інвестує в український народ прямо зараз, у ці хвилини. Ви маєте більше, ніж 11 тисяч інженерів, інженерів програмного забезпечення, які працюють на ізраїльські компанії тут, в Україні. Замість того, щоб надавати зовнішній підряд для інших країн, ми займаємося аутсорсингом для України: ми даємо робочі місця українцям, ці українці в середньому мають кращі зарплати та, знову ж таки, – ми вкладаємо ці гроші в українську економіку. Тож це також можна назвати інвестиціями", - сказав посол.

Він додав, що Україна розташована у центрі Європи і має всі природні ресурси, про які інші тільки мріють, зокрема землю, найбільш придатну для сільського господарства у світі.

"Я люблю український народ – чудові, світлі люди, кваліфіковані люди... Я казатиму людям, які мене питатимуть: так, це саме час для того, щоб інвестувати в Україну", - зазначив посол.

Ліон зауважив, що за умови незмінності курсу на реформи, інвесторам слід вкладати кошти в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 21 листопада 2018 року схвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем.

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі на 2017-2021 роки, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-