Президент побував на навчаннях Сил спецоперацій ЗСУ

Президент побував на навчаннях Сил спецоперацій ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки на Житомирщину проінспектував хід навчань Сил спеціальних операцій ЗСУ на одному з полігонів ССО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми завжди усвідомлювали, що в сучасних умовах ведення війни все частіше вирішальним фактором є сили й засоби асиметричних дій, зокрема сили спеціальних операцій", - сказав Порошенко у виступі перед учасниками навчань.

Він нагадав, що одним з перших його рішень як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил у 2014 році було створення Сил спеціальних операцій.

Президент побував на навчаннях Сил спецоперацій ЗСУ / Фото: Лазаренко Микола

"Це унікальний рід військ, який продовжує розвиватися та набувати нових бойових спроможностей за стандартами НАТО", - акцентував Президент.

За його словами, бойовий досвід відбиття російської агресії переконливо засвідчив, що ефективне застосування військ можливе лише за умови впровадження сучасної системи підготовки особового складу та наявності відповідної матеріально-тренувальної бази.

Читайте також: Порошенко підписав указ про емблему, символ і прапор Сил спецоперацій

Він повідомив, що саме з цією метою було прийнято і реалізовано рішення щодо створення за стандартами армій країн НАТО навчально-тренувального центру на Житомирщині. До керівного та інструкторського складу цього центру входять високопрофесійні бійці, які отримали безцінний бойовий досвід.

Президент подякував партнерам з країн-членів НАТО за суттєву допомогу у розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій.

"Завдяки залученню професійних інструкторів із США, Польщі, Литви, Естонії, Латвії кваліфіковану підготовку пройшли українські інструктори, які зараз вже самі беруть активну участь у відборі, комплектуванні та підготовці підрозділів», - зазначив Порошенко.

Президент оглянув базу, де проходять навчання та підготовку військовослужбовці Сил спеціальних операцій. Верховному Головнокомандувачу ЗСУ були продемонстровані показові навчання курсантів ССО.

Петро Порошенко відвідав курсантську їдальню, де скуштував обід разом із військовими.

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій підвищують свою бойову майстерність у військових навчальних закладах Німеччини, Італії, Франції, Угорщини, Канади, США, виконують миротворчі місії в різних країнах та стоять на сторожі безпеки і незалежності нашої держави. Протягом минулого року підрозділи Сил спеціальних операцій взяли участь у багатьох міжнародних навчаннях, зокрема «Flaming Swords –2018», «Sea Breeze – 2018», «Rapid Trident – 2018», «Combined Resolve».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-