Спецпризначенці за час війни з Росією провели понад 700 операцій — Порошенко

Спецпризначенці за час війни з Росією провели понад 700 операцій — Порошенко

Укрінформ
Воїни-спецпризначенці за час війни з російським агресором виконали більше 3 тисяч бойових завдань, з яких понад 700 становили спеціальні операції.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі перед учасниками навчань на полігоні 142-го навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всього з початку війни з російським агресором воїнами-спецпризначенцями було виконано більше 3 тисяч бойових завдань, з них понад 700 — це проведення спеціальних дій, інформація про які з відомих причин не підлягає розголошенню", — сказав Порошенко.

Він додав, що підрозділами Сил спеціальних операцій було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке в подальшому склало потужну доказову базу в міжнародних судах, ініційованих нашою державою проти країни-агресора.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроект про доукомплектування армії

Президент поінформував, що 294 спецпризначенці були нагороджені державними нагородами, четверо отримали високе звання Героя України.

"Проте війна — це не лише перемоги, на жаль, 70 наших бойових побратимів поклали своє життя за Україну", — зазначив він.

Учасники навчань вшанували пам'ять загиблих спецпризначенців хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-