Окупанти не пускають ОБСЄ на ділянки, прилеглі до кордону з РФ

Окупанти не пускають ОБСЄ на ділянки, прилеглі до кордону з РФ

Укрінформ
За інформацією української сторони СЦКК, російсько-окупаційні війська відмовляють спостерігачам СММ ОБСЄ у доступі до контрольованих ними районів, зокрема, до ділянок, прилеглих до кордону з Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі відмовляють спостерігачам СММ ОБСЄ у передбаченому Мандатом Місії доступі до контрольованих ними районів, особливо, коли йдеться про ділянки, прилеглі до кордону з Російською Федерацією”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в звіті СММ ОБСЄ від 15.01.2019 року, у пунктах пропуску на кордоні з РФ біля Сєверного та Ізвариного озброєні найманці вкотре наказали патрулю місії, який проводив верифікацію цивільного населення щодо переміщення через кордон, залишити зазначені райони.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала понад 20 російських танків у районі Тернового

У прес-службі нагадали, що подібні факти недопущення спостерігачів вже відзначались у щоденних звітах від 17, 27, 31 грудня 2018 року та 4 січня цього року.

Українська сторона СЦКК вважає ці факти спробою найманців збройних формувань РФ приховати деякі факти своєї окупаційної діяльності від міжнародних спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-