Російський найманець намагався не пропустити міжнародних спостерігачів — ООС

Російський найманець намагався не пропустити міжнародних спостерігачів — ООС

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, в черговий раз зафіксовані обмеження та затримка свободи пересування під час виконання мандата СММ на Донецькому напрямку. Так, на блокпості поблизу Озерянівки на північному сході від Донецька озброєний найманець збройних формувань російських окупаційних військ повідомив спостерігачам про те, що патрулю Місії без письмового дозволу від керівництва збройних формувань Російської Федерації заборонено проїзд у напрямку селища Озерянівка", - йдеться у повідомленні.

Лише після втручання у ситуацію керівництва збройних формувань РФ спостерігачам СММ дозволили проїхати у потрібному напрямку.

Читайте також: Клімкін закликав ОБСЄ направити спостерігачів на президентські вибори

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими дії російсько-окупаційних військ та їхніх найманців по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ, які бойовики на блокпостах прикривають «наказами від керівництва» чи «питаннями безпеки», змушуючи команди СММ чекати окремих дозволів чи, навіть, взагалі покинути той чи інший район, не підконтрольний владі України.

Такі безвідповідальні дії свідчать про те, що керівництву окупантів є що приховувати, тому вони всіляко перешкоджають діяльності міжнародних спостерігачів, цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-