ГПУ знайшла нові докази фінансування Москвою бойовиків ОРЛО

ГПУ знайшла нові докази фінансування Москвою бойовиків ОРЛО

Укрінформ
ГПУ знайшла чергові докази фінансування Росією незаконних збройних формувань на території Луганщини.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України, в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення з боку Збройних сил Російської Федерації, а також підпорядкованих їм терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» законів та звичаїв війни, вкотре процесуальним шляхом задокументовано факти фінансування Російською Федерацією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області», - йдеться у повідомленні.

Так, у районі с. Лобачеве Новоайдарського району Луганської області (перебуває під контролем Збройних сил України) та с. Жовте Слов’яносербського району Луганської області (підконтрольне терористичній організації «ЛНР») виявлено схованку, яка за всіма ознаками облаштована диверсійно-розвідувальними групами російський окупаційних військ.

Читайте також: Окупанти розмістили в ОРЛО 22 "Гради"

У ній зберігалися два продуктові набори для військовослужбовців ЗС РФ, 1 реактивний піхотний вогнемет «Шмель» та інші вибухонебезпечні предмети, виробником яких є Росія.

Здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-