Прикордонники на Азові отримали новий катер-перехоплювач

Прикордонники на Азові отримали новий катер-перехоплювач

Укрінформ
До Маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби надійшов модернізований катер-перехоплювач.

Про це повідомляє у Facebook Урядовий портал.

"Новий катер-перехоплювач на Азовському морі! Модернізований катер проекту UMS-1000 надійшов до Маріупольського загону морської охорони ДПСУ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, катер має відмінні характеристики - потужні двигуни з двоконтурною системою охолодження, два водомети, з реверсивно-рульовими пристроями для забезпечення руху катера вперед і назад, дизель-генератор потужністю 8 КВт для забезпечення роботи агрегатів та систем в найбільш напруженому режимі.

"Під час випробувань катер показав швидкість у 45,5 вузлів (84 км/год), і це не є його швидкісною межею", - наголошується також у повідомленні.

Читайте також: Україна нарощує угруповання на Азові - командувач ВМС

Раніше командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко повідомив, що у відповідь на агресивні дії Росії в Керченській протоці Україна розгорнула сили і системно нарощує угруповання в Азовському морі.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-