Окупанти продовжують порушувати домовленості щодо відведення важкого озброєння

Окупанти продовжують порушувати домовленості щодо відведення важкого озброєння

Укрінформ
Моніторингова місія ОБСЄ засвідчує, що військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщується з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Про це повідомляє прес-служба ООС з посилання на інформацію української сторони СЦКК.

“За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 27.12.2018 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, танки, самохідні та буксирувані артилерійські установки”, - інформує прес-служба.

Згідно з повідомленням, міні-апарат БПЛА СММ ОБСЄ в тимчасово непідконтрольному владі України районі Луганській області поблизу Новогригорівки зафіксував два танки Т-72, 26 грудня біля Білого виявлено дві самохідні гаубиці (2С1) та чотири буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм).

За межами виділених місць зберігання озброєння поблизу селища Мирного (Луганська обл.) 25 грудня було виявлено вісім танків невстановленого типу. 24 грудня на схід від Донецька біля Тернового зафіксовано чотири танки також невстановленого типу, повідомляють в штабі.

Читайте також: На Маріупольському напрямку окупанти застосували міномети

Як зазначається у повідомленні, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання озброєння за межами відповідних ліній відведення в тимчасово непідконтрольному владі України районі Донецької області. 25 грудня спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує 23 танків (чотирнадцять Т-72 і дев’ять Т-64), 15 протитанкових гармат (МТ-12) і 9 мінометів (2Б14 «Піднос», 82 мм). 26 грудня спостерігачі місії недорахувалися шістьох танків (п’ять Т-64 й один Т-72) та двох самохідних гаубиць (2С1) в тимчасово непідконтрольному владі України районі Луганської області.

На думку представників української сторони СЦКК, такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань РФ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-