Волонтери приготували три тонни домашніх страв для військових на передовій
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили представники ГО «Заставнівська волонтерська сотня».
«У нас на Буковині завжди дуже славляться Різдвяні свята, і хлопці завжди традиційно від нас чекають саме цими днями смаколиків, приготовлених у нашій домашній печі. У нас страви майже всі домашні. У нас є копчена рибка, яку дуже люблять наші військові, ковбаси, голубці і різні закрутки, які ми консервуємо у банки, щоб довше зберігалися», – розповіла заступник голови ГО «Заставнівська волонтерська сотня» Світлана Масловська.
Як і всі попередні рази, заставнівські ґаздині декілька днів працювали всі разом: накрутили голубців, наготували начинки, наробили ковбас, накоптили риби, напекли солодощів.
Волонтери приготували домашні страви для військових на передовій / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ
«Голубці з рисом і м’ясом. Туди додаємо домашні приправи – петрушка, кріп, перець, цибуля. Все для того, аби наші солдати на Сході України відчували, що про них дбають, щоб вони відчули на Новий рік і Різдво смак маминих страв», – додала волонтер Марія Фрунчак.
Зі смачними наїдками нашим бійцям волонтери відправили також обереги, кольорові листівки та листи від місцевих школярів.
За словами волонтерів, усі смаколики вже найближчими днями доправлять у кілька точок передових позицій українських військових у Луганській та Донецькій областях.