Кількість резервістів учетверо перевищила завдання - Порошенко

Кількість резервістів учетверо перевищила завдання - Порошенко

Укрінформ
Кількість резервістів, готових негайно стати до лав Збройних сил України, у більшості військкоматів у три або чотири рази перевищувала заплановану кількість для перепідготовки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, присвяченому підбиттю підсумків дії воєнного стану в низці областей України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У більшості військкоматів кількість резервістів, які готові негайно записатися до повернення до лав ЗСУ, втричі або вчетверо перевищила ті завдання, які ставилися для перепідготовки”, - зазначив Президент.

Також він нагадав, що в областях, де запроваджувався воєнний стан, було проведено збори військовозобов’язаних територіальної оборони. За його словами, там виявили “певні недоліки”, але їх одразу усунули.

Читайте також: Порошенко заявляє, що вдалося зупинити найгірший сценарій РФ

Крім того, глава держави додав, що пройшли бойове злагодження бригади і батальйони територіальної оборони.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у середу о 14-й годині оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Воєнний стан було запроваджено після агресивних дій з боку Росії, яка 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляла і захопила три українські кораблі та взяли в полон 24 українських моряків.

Так, Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях, які розташовані вздовж російського кордону, українсько-молдовського кордону вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії".

Згідно з указом Президента, правовий режим воєнного стану запроваджувався із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб - до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-