Порошенко: Ветерани — це опора, на яку мають спиратися ЗСУ

Порошенко: Ветерани — це опора, на яку мають спиратися ЗСУ

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що ветерани - це та опора, на яку мають спиратися Збройні Сили України.

Про це він сказав на зустрічі з Радою ветеранів України під час робочої поїздки на Житомирщину, інформує прес-служба Глави держави.

«Ветерани – це той фундамент і опора, на яку мають спиратися ЗСУ. Наголошую, що не лише патріотичне виховання молодого покоління. Чому? Бо ви самі ще молоді люди», - зазначив Порошенко.

Президент навів приклад, коли після запровадження воєнного стану за два дні у військкомати прийшло 30 осіб резерву першої черги, а учасників АТО – 165.

«Оце є бойовий дух, патріотизм і роль ветеранів, яку вони мають відігравати, коли треба боронити державу», - зауважив Порошенко.

Окремо Глава держави відзначив важливість вивчення досвіду іноземних держав, передусім США.

За словами Порошенка, на плечі ветеранів лягає велика відповідальність – створення Міністерства, щоб із самого початку воно стало надійною опорою українського народу.

Читайте також: Рада ветеранів збереться на перше засідання

Глава держави також відзначив налаштованість ЗСУ на ефективну співпрацю з ветеранськими організаціями.

Він наголосив, що підтримує прикріплення ветеранських організацій не лише за регіональним виміром, наприклад, обласні ветеранські організації, а пропонує створювати ветеранські організації військових частин.

«Кожна бригада щоб мала свою ветеранську організацію і щоб вона не забувала, що ветерани не втрачають зв'язок з тим підрозділом, де вони служили», - зауважив Порошенко.

Водночас Президент наголосив на неприпустимості ситуації, коли окремі особи, які не мають і не мали ніколи відношення до воєнної служби, прикриваючись камуфляжем, вирішують особисті питання, або роблять на цьому своєрідний бізнес, беруть участь у рейдерських діях.

Він додав, що держава має на це відповідним чином реагувати, бо це її дискредитує.

Водночас голова Ради ветеранів Володимир Лагута повідомив, що нині в структуру увійшли представники від перевірених ветеранських організацій всіх областей.

«Ви правильно сказали, і ми не хочемо бути у процесах рейдерства, які паплюжать честь ветеранів. Ми хочемо долучатися до цих процесів (створення Міністерства – ред.)... Ми хочемо допомогти. У нас є досвід. І щоб не було Міністерство заради Міністерства, а щоб воно було дійсно для ветеранів», - наголосив Лагута.

Президент та ветерани також говорили про діяльність капеланів і психологічну реабілітацію військових та запровадження ефективних механізмів для вироблення стресостійкості і лідерства.

Президент вважає за необхідне збільшення кількості капеланів. Зокрема, це питання Петро Порошенко обговорив з предстоятелем Православної Церкви України Епіфанієм та предстоятелем Української греко-католицької церкви Святославом, і святі отці запевнили, що приділяють цьому питанню значну увагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-