ЗСУ завершили формування бригад тероборони

ЗСУ завершили формування бригад тероборони

Воєнний стан
Укрінформ
Командування Сухопутних військ завершило формування бригад територіальної оборони в кожній адміністративно-територіальній одиниці України.

Про це заявив начальник відділу взаємодії управління територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗСУ Андрій Бевзюк на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні командуванням Сухопутних військ завершені відповідні організаційні заходи щодо реалізації рішень Генерального штабу зі створення нової складової сил і засобів територіальної оборони, яка передбачає формування бригад територіальної оборони в кожній адміністративно-територіальній одиниці України”, - заявив Бевзюк.

Як наголосив начальник управління, бригади територіальної оборони створюються як структурні частини Збройних сил. До їх складу будуть призиватись військовозобов'язані оперативного резерву другої черги, а надалі передбачається запровадження, накопичення та створення у військоматах територіального резерву як основної складової для формування підрозділів тероборони.

“Для своєчасного розгортання сил і засобів територіальної оборони за мирного часу вже передбачено утримання кадру управлінь цих військових частин з підпорядкуванням їх відповідним обласним та районним військовим комісаріатам”, - поінформував Бевзюк.

Як зазначалося, для підготовки військовозобов’язаних та резервістів бригад тероборони командуванням Сухопутних військ було започатковано заходи “Єдиного стрілецького дня”, які проводились у вихідні за планами обласних (районних) військових комісаріатів з приписним складом підрозділів бригад тероборони на добровільній та безоплатній основі.

Читайте також: У Маріуполі понад 130 бійців тероборони склали присягу

За словами Бевзюка, перевага створеної системи тероборони полягає в поєднанні військової та цивільної складових у захисті Батьківщини. На сьогодні в Україні проведені відповідні заходи з бригадами тероборони в Чернігівській, Харківській, Херсонській та Сумській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-