Денісова просить ОБСЄ допомогти з відкриттям пункту пропуску “Золоте”

Денісова просить ОБСЄ допомогти з відкриттям пункту пропуску “Золоте”

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з представниками ПА ОБСЄ попросила посприяти відкриттю КПВВ "Золоте" на Луганщині.

Про це омбудсмен написала у Facebook.

"Поінформувала їх (Голову Комітету ПА ОБСЄ з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Маргарету Кінер Неллен та доповідача комітету Кіріякоса Кіріяку-Хаджияні - ред.) про широкий перелік питань, якими я займаюся. Зокрема, особливу увагу приділила людям, яких зачепила військова агресія Росії на Донбасі. На сьогодні одним із невирішених питань залишається відкриття КПВВ "Золоте" на Луганщині, що значно б розвантажило пасажиропотік на КПВВ "Станиця Луганська", - зазначила вона.

Денісова наголосила, що українська сторона готова в будь-який момент почати пропуск людей, "але представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях Луганської області не бажають відкривати це КПВВ", у зв'язку з чим омбудсмен просить сприяння з боку Комітету ПА ОБСЄ з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань, щоб вони вплинули на цей процес.

"Я надзвичайно вдячна, що вони зацікавлені у допомозі мені, як Омбудсмену, у питаннях забезпечення дотримання прав громадян. Міжнародна підтримка дуже важлива для України, особливо у питаннях тиску на Російську Федерацію, щоб вони відпустили наших політв’язнів та військовополонених", - додала омбудсмен.

Читайте також: У пунктах пропуску на лінії розмежування застрягли 285 авто

Також Денісова поінформувала представників Комітету ПА ОБСЄ про ситуацію щодо захоплення 24 українських моряків Російською Федерацією та попросила посприяти їй потрапити до моряків та особисто побачити їх стан та умови утримання.

"Окрім того, вони поінформували мене, що намагатимуться потрапити до Криму, щоб на власні очі побачити ситуацію на місці. Я пообіцяла допомогти, якщо буде необхідно", - написала Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-