Держсекретар з питань оборони Британії відвідає базу ВМС в Одесі

Держсекретар з питань оборони Британії відвідає базу ВМС в Одесі

Укрінформ
Держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон зустрінеться в Одесі з міністром оборони України Степаном Полтораком та відвідає військово-морську базу.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Під час сьогоднішньої роботи з державним секретарем Великої Британії у нас буде можливість обговорити питання безпекової ситуації. Ми обговорюватимемо питання, що пов’язані з прискоренням рішень, які ми приймали в Лондоні, прискорення їх імплементацїі в життя і досягнення конструктивних рішень щодо розширення та покращення взаємовідносин між оборонними відомствами Великої Британії та України”, - наголосив Полторак.

Читайте також: ВМС у 2019 році отримають розвідувальний корабель і ракетний комплекс

Як зазначається, під час візиту заплановано ознайомлення з ходовими можливостями кораблів ВМС ЗС України, відвідання військово-морської бази, фрегата «Гетьман Сайгадачний» та корабля Королівських Військово-морських сил Великої Британії «ЕCHO».

Очільники оборонних відомств двох країн також зустрінуться з членами родин українських моряків, незаконно затриманих Російською Федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-г утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-