Рада планує дозволити Міноборони купувати зброю за кордоном напряму

Рада планує дозволити Міноборони купувати зброю за кордоном напряму

Укрінформ
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом" (№ 9122).

За відповідне рішення проголосували 234 народних депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект передбачає внесення змін до законодавства з метою надання повноважень Міністерству оборони отримувати напряму оборонну продукцію без залучення посередництва компаній спецекспортерів "Укроборонпрому".

Автор законопроекту, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, представляючи документ, нагадав, що в бюджеті США на 2019 рік передбачено 250 мільйонів доларів для підтримки України.

Як зазначив Вінник, умовою для реалізації цих видатків є повноваження Міністерства оборони отримувати напряму таку продукцію без посередництва "Укроборонпрому".

Читайте також: Україна та США ведуть перемовини щодо нових поставок зброї - Клімкін

"Ми отримали лист однозначного змісту від посольства Сполучених Штатів Америки, де вони пропонують Верховній Раді якнайшвидше ухвалити відповідні зміни до законодавства для того, щоб дозволити Міністерству оборони, міністру оборони ставити свої підписи під відповідними зовнішньоекономічними контрактами і отримувати напряму таку продукцію", - підкреслив Вінник.

Вінник розраховує, що на початку наступного року Рада ухвалить законопроект у другому читанні та в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-