“Укроборонпром” переводить підприємства на стандарти НАТО

“Укроборонпром” переводить підприємства на стандарти НАТО

Укрінформ
Підприємства, що входять до державного концерну “Укроборонпром”, наступного 2019 року розпочинають переходити до стандартів НАТО.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

“З 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України розпочинається запровадження принципів і стандартів НАТО. Окрім того, з 2019 року почнеться практичне впровадження натівських технічних стандартів до виробництва озброєння та військової техніки в Україні. Це дозволить значно підвищити якість української зброї та забезпечить взаємну сумісність бойових систем України та країн-членів Альянсу”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це стало можливим завдяки активній роботі групи на чолі з першим заступником секретаря РНБО України Олегом Гладковським та заступником генерального секретаря НАТО Камілем Грандом. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання 27-ї Спільної робочої групи Україна-НАТО, до складу якої входять експерти Альянсу, Міноборони, Мінекономрозвитку України та "Укроборонпрому". Як наголошувалось під час зустрічі, Україна досягла найбільшого за останні три роки прогресу в підготовці до інтеграції стандартів НАТО у національні нормативні документи.

Читайте також: “Укроборонпром” готовий і далі фінансувати наукові праці у сфері оборони

Для прискорення переходу на нові стандарти українською оборонкою, влітку 2019 року технічні експерти НАТО відвідають підприємства "Укроборонпрому", що входять до кластерів авіабудування та радіолокації.

Водночас завершення адаптаційних процедур та повна імплементація стандартів НАТО до керівних документів оборонного сектору та оборонно-промислового комплексу України заплановано на кінець 2020 року, інформують в “Укроборонпромі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-