Україна посилила ППО та наростила сили на небезпечних напрямках - Порошенко

Україна посилила ППО та наростила сили на небезпечних напрямках - Порошенко

Воєнний стан
Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що за три тижні дії воєнного стану вдалося посилити протиповітряну оборону та наростити сили й засоби Повітряних Сил України на загрозливих напрямках.

Про це він заявив під час зустрічі з військовослужбовцями, які виконують завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил, в ході робочої поїздки до Донецької області, повідомляє прес-служба Глави держави.

“За підсумками трьох тижнів ми вже можемо зараз підбити конкретні практичні попередні результати. Звичайно не про усі з них я можу розповідати, але зазначу, що зроблено у напрямку зміцнення обороноздатності нашої держави вже чимало. Зокрема, посилено протиповітряну оборону. Ми наростили сили та засоби Повітряних Сил України на загрозливих напрямках”, - сказав Президент.

Верховний Головнокомандувач також підкреслив, що за цей період підвищилася інтенсивність підготовки органів управління та військ, особливо на територіях десяти областей, які межують з РФ.

Крім того, Порошенко проінформував, що відбувається навчання воїнів, у тому числі і тих, хто поповнив лави Збройних Сил з резерву.

“Причому є приємна відмінність від 2014 року – резервісти стоять у чергах у військкоматах, готові негайно бути спрямовані до лав Збройних Сил”, - розповів він.

Читайте також: Росія пригнала на кордон із Україною понад тисячу танків і артсистем - Порошенко

За словами Глави держави, військовослужбовці навчаються на полігонах та навчальних центрах, які розташовані по усій території України.

Також Президент зауважив, що в умовах дії режиму воєнного стану у короткі терміни бригади були доукомплектовані бійцями першої черги резерву і зараз військові частини передислоковуються на найбільш загрозливі напрямки.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки та затримали і арештували 24 українських моряків.

Президент України за рекомендацією РНБО і за підтримки ВР ввів у 10 областях України воєнний стан на 30 діб.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-