Прибуття в порт Одеси корабля-розвідника прокоментували у ВМС Британії

Прибуття в порт Одеси корабля-розвідника прокоментували у ВМС Британії

Укрінформ
У рамках дружнього візиту в Україну гідрографічного судна Echo Королівських ВМС в Одесі відбулася протокольна зустріч делегацій Військово-морських сил України та Великої Британії.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України.

"Візит до Одеси є черговим кроком Великої Британії на підтримку України", - сказав керівник делегації Королівських ВМС капітан 2 рангу Метью Воррен.

Командир корабля Echo також висловив підтримку з боку Великої Британії українських військових моряків, які знаходяться у полоні Російської Федерації, та наголосив на важливості об’єднання зусиль задля забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні".

Читайте також: Візит судна ВМС Британії до Одеси триватиме до 22 грудня

"Це перший візит військового корабля до України після подій у районі Керченської протоки, і він є дуже важливим для нашої держави", зазначив начальник штабу - перший заступник командувача Військово-морських сил ЗСУ Андрій Тарасов.

Віце-адмірал Тарасов висловив вдячність колегам за підтримку України в боротьбі за незалежність і відстоювання своїх прав, визначених нормами міжнародного морського права та чинних договорів.

"Наша сила полягає саме в єдності і могутній підтримці країн-партнерів, а Велика Британія – одна з найперших, хто завжди приходить на допомогу і є надійним другом навіть у складних ситуаціях", - наголосив Тарасов.

Сторони також обговорили поточну ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні, напрямки двостороннього співробітництва і шляхи його удосконалення.

Як повідомлялося, візит корабля Echo триватиме до 22 грудня поточного року.

Домовленості про цей візит були досягнуті 21 листопада 2018 року під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака. Тоді, висловлюючи підтримку Україні, держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде відправлений корабель «для забезпечення свободи мореплавання в регіоні».

Головне призначення корабля Echo - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (у тому числі в інтересах підводного флоту) і підтримка амфібійних операцій, також можливе використання як корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Корабель взято на озброєння в березні 2003 року. Довжина - 91 метр, ширина - 17 метрів, осадка - 5,5 метра, водотоннажність - близько 4 тис. тонн, швидкість - 15 вузлів. Для екіпажу в складі 72 осіб створено підвищені умови комфорту. Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, у т.ч. сканерами бокового огляду, багатопроменевим ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-міліметрових зенітних швидкострільних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-