Окупанти на Донбасі знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Окупанти на Донбасі знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують перешкоджати використанню безпілотних летальних апаратів спостережної місії ОБСЄ, яка моніторить ситуацію на лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних летальних апаратів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перебуваючи у районі західніше Хрустального, в непідконтрольному Україні районі на південному заході від Луганська, представники спостережної місії здійснювали запуск БПЛА та відразу після старту почули близько 30 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно на відстані кілометра від місця, де вони перебували. За їх даними, постріли були здійснені по БПЛА, який спостерігачі вдало приземлили неушкодженим.

Читайте також: Безпілотник ОБСЄ зафіксував біля Луганська "Гіацинти" окупантів

За даними української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), провокаційні дії окупаційних військ РФ пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об’єднаних сил, залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2018 року СММ ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіуса в районі Нижньокринського (ОРДО) біля кордону з РФ після того, як дрон зафіксував зенітно-ракетний комплекс та слідкував за колоною з технікою. 

В ЄС заявили, що факти свідчать про те, що Росія та підтримуванні нею збройні формування несуть відповідальність за збиття безпілотника СММ ОБСЄ 27 жовтня біля кордону з РФ. До виголошеної в ОБСЄ заяви, окрім 28 країн-членів Євросоюзу, приєдналися кандидати на вступ Колишня Югославська Республіка Македонія, Чорногорія та Албанія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA) Ісландія, Норвегія та Ліхтенштейн, країни-члени Європейської економічної зони, а також Україна, Молдова, Грузія, Андорра та Сан-Марино.

В США заявили, що Росія має надати пояснення щодо її ролі в збитті безпілотника СММ ОБСЄ 27 жовтня біля кордону з РФ над територією, яку вона контролює. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-