Армія за стандартами НАТО: закон пройшов перше читання в Раді

Армія за стандартами НАТО: закон пройшов перше читання в Раді

Укрінформ
ВР ухвалила в першому читанні урядовий законопроект, який передбачає внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів.

За ухвалення відповідного проекту закону № 8370 за основу проголосували 236 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект розроблено Мінекономрозвитку для забезпечення максимальної взаємосумісності Збройних сил України зі збройними силами держав-членів НАТО шляхом запровадження стандартів Північноатлантичного альянсу. Законопроект вносить зміни до законів "Про оборону України" та "Про стандартизацію", які дають можливість врегулювати питання щодо запровадження військової стандартизації, наділення Міністерства оборони України повноваженнями визначати орган військової стандартизації з числа підпорядкованих органів військового управління", - пояснив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко, презентуючи законопроект.

Читайте також: В Україні стартували навчання морських піхотинців та резервістів

За його словами, основна функція органу військової стандартизації полягатиме в розробленні, прийняті, скасуванні, відновленні дії, розповсюдженні та застосуванні військових стандартів, у тому числі розроблених на основі стандартів НАТО і стандартів у сфері оборони держав-членів Альянсу.

Бровченко додав, що ухвалення цього законопроекту створить основу для впровадження в Україні політики НАТО у сфері військової стандартизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-