Україна відмовились від комплектуючих РФ для снарядів

Україна відмовились від комплектуючих РФ для снарядів "Квітник"

Фото, відео
Укрінформ
Ніжинське підприємство “Прогрес”, що входить до складу Укроборонпрому, завершило процес імпортозаміщення російських комплектуючих до високоточного снаряду “Квітник”.

Про це повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

“Науково-виробничий комплекс "Прогрес", що входить до складу державної корпорації "Укроборонпром", завершив роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів з Росії високоточного 152-мм снаряду "Квітник"”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частка російських комплектуючих у снаряді становила понад 40%. “За декілька років фахівці ДП НВК "Прогрес" провели масштабну роботу з повного імпортозаміщення "Квітника". Цикл виробництва виробу – замкнений, деякі комплектуючі вироби закуповуються у провідних виробників світового рівня. Завдяки цьому вдалось перейти до цифрової системи управління, збільшити вогневу потужність "Квітника" та підвищити його надійність. Фактично, системи снаряду були повністю переконструйовані”, - зазначає прес-служба концерну.

Як повідомляється, снаряд отримав нову, у рази меншу, головку наведення, яка є однією з найбільш складних частин високоточного снаряду. Водночас нова головка наведення дозволяє використати її не тільки у 152-мм "Квітнику", але і в його "натівській" версії в 155-мм калібрі, а також у 122-мм снаряді "Карасук" та новій 120-мм міні "Круча".

Читайте також: СБУ запобігла вивезенню з України комплектуючих до Іл-76

В Укроборонпромі запевняють, що лише декілька країн у світі наразі розробляють аналогічні високоточні снаряди, і завдяки ніжинському "Прогресу" серед них є і Україна. На підприємстві "Прогрес" повністю готові до проведення необхідних попередніх і державних випробувань "Квітника", серійного виробництва та чекають замовлень з боку Міністерства оборони України.

"Квітник" – високоточний 152-мм снаряд, який на відстані до 20 км влучає у ціль з похибкою у лічені сантиметри. Фактично, цей снаряд може поцілити у лист формату А4 першим пострілом. Це стало можливим завдяки лазерному наведенню на ціль, яке може здійснюватись з безпілотника або наземним корегувальником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-