Новий заступник голови СММ ОБСЄ відвідав Луганщину

Новий заступник голови СММ ОБСЄ відвідав Луганщину

Укрінформ
Відбулась перша зустріч виконуючого обов’язки керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Про це повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Марк Етерінгтон обіймає посаду лише шість тижнів. Він працював у Косово, Іраку та Афганістані. У 2014 році відвідував Україну, але на Луганщині він уперше. Тому, цей візит ознайомчий. Сергій Філь привітав новопризначеного заступника голови Місії пана Марка та подякував за можливість обговорити ситуацію, що склалася в області», - інформує прес-служба ОДА.

Філь назвав три основних питання, які турбують військово-цивільну адміністрацію Луганщини. Насамперед, це стосується КПВВ «Золоте», який досі не працює. У 2016 році у місті Золотому створені відповідні умови для нормального функціонування пункту пропуску; область тричі була готова до його відкриття, проте з боку представників тимчасово окупованих територій ніяких дій не робилось.

Друге стосується діючого КПВВ «Станиця Луганська», а саме, зруйнованого мосту. Україна брала на себе зобов’язання відремонтувати його. Але, знову ж таки, агресор не дає можливості це здійснити.

Читайте також: Маріупольський морський торговельний порт відвідала делегація СММ ОБСЄ

По останньому проблемному питанню, яке потребує допомоги від міжнародних партнерів, Філь поінформував: «До початку російсько-українського збройного конфлікту на Луганщині існувало дуже потужне підприємство «Первомайськвугілля». Сьогодні воно поділено навпіл. Частина знаходиться на підконтрольній українській владі території, інша – на тимчасово окупованій. У шахтах постійно підіймається вода. З українського боку вживаються відповідні заходи для зниження рівня води, проте з боку окупантів аналогічних заходів не відбувається. Це екологічна проблема, яка може торкнутися не лише нашої області, але й сусідніх регіонів».

У свою чергу, Етерінгтон зауважив, що усі зазначені питання будуть на контролі Місії ОБСЄ і по можливості надаватиметься відповідна допомога.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-