Представники

Представники "Л/ДНР" ухиляються від співпраці – міжнародна організація

Укрінформ
Невизнані республіки "ДНР/ЛНР" не надали відповідь щодо співпраці з міжнародною гуманітарною організацією «Женевський заклик» (Geneva Call), яка опікується проблемами безпеки цивільного населення у військових конфліктах.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявила голова організації в регіоні Євразія Марі Льокен під час прес-конференції на тему: "У війни теж є правила".

«Ми робили спроби зв’язатися та встановити контакт, розпочати діалог з керівниками невизнаних республік ("ДНР/ЛНР" – ред.), але не отримали від них чіткої відповіді, ні «так» ні «ні». З практики нашої організації хочемо сказати, що звернення до всіх сторін конфлікту призводять до покращення репутації як державних, так і недержавних суб’єктів збройних конфліктів», - зазначила Льокен.

Читайте також: "Військомати Л/ДНР" заманюють призовників фейками - розвідка

У свою чергу українські державні органи влади повністю підтримують міжнародну гуманітарну організацію. «Що стосується державної позиції України щодо дотримання норм міжнародного права в збройних конфліктах, вони допомагають нам і погоджуються з тим, що ця інформація повинна доноситись по обидві сторони конфлікту», - наголосила голова регіонального відділу.

Як повідомлялося, в Україні розпочала роботу міжнародна недержавна гуманітарна організація «Женевський заклик» (Geneva Call), яка працює над покращенням захисту цивільних осіб у збройних конфліктах. «Женевський заклик» зосереджує свої зусилля на захисті дітей від наслідків збройних конфліктів, забороні сексуального насильства і гендерної дискримінації, захисті медичних місій та забороні використання протипіхотних мін під час військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-