Аваков вважає, що в Росії немає сил для прямої наземної агресії проти України

Аваков вважає, що в Росії немає сил для прямої наземної агресії проти України

Укрінформ
Всі гібридні загрози і кібератаки Росія спочатку тестує на Україні, щоб потім поширити по всьому світу.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з міністром внутрішніх справ землі Баварія Йоахімом Германном, інформує прес-служба МВС.

"Шлях РФ - це шлях гібридної війни та провокації: кібератаки, атаки у ЗМІ, фейкові новини, підтримка проросійських партій, провокації на морі, блокади торгівельних суден. Це все елементи, які вони складають у картинку начебто послаблення України. Вони хочуть, аби Україна повернулась у Російську Імперію. Цього не буде - ми дуже далеко відійшли. Зараз у нас діє спеціальний режим воєнного стану, ми мобілізували свої сили. Гібридні методи Росія спочатку тренує в Україні, а використовує в усьому світі", - наголосив він.

На його думку, у РФ немає сил для прямої наземної агресії проти України, адже втрати для російської армії будуть колосальні.

“Ми п`ятий рік живемо у стані війни, і це вже погана звичка. І це був черговий епізод, коли, порушуючи морське право у нейтральних водах на наші кораблі напав російський патруль. Азовське море - це море спільного користування відповідно до міжнародних домовленостей. Для нас проблема у тому, що захоплені 24 моряки, троє із них - травмовані. Це питання потребує швидкого рішення. Разом із тим я вважаю, що у РФ не має сил для прямої наземної агресії проти України, адже втрати для російської армії будуть колосальні. Так, для України - це буде трагедія, але навіть путінський режим не витримає тих втрат, які будуть у випадку активного наземного наступу”, - зауважив Аваков.

Очільник МВС України наголосив, що Україна, сама того не бажаючи, здобула колосальний досвід у питаннях кібер- та гібридних загроз, і українські правоохоронці готові обмінятися досвідом з баварськими колегами.

Окрім того, Аваков підкреслив, що важливим питанням на порядку денному лишається правове оновлення бази двосторонніх відносин, а також спільна протидія економічним злочинам.

У свою чергу Германн зазначив, що Баварія має найкращу безпекову ситуацію в усій Німеччині, тому поділиться досвідом з Україною. Крім того, за його словами, вони мають аналог вертолітного проекту, який запустило українське МВС, тому цікаво буде залучити фахівців – авіаторів двох країн до спільних навчань.

Читайте також: Аваков обіцяє укомплектувати авіацію МВС до 2021 року

"Ми зацікавлені у розбудові співпраці між Баварією і Україною у всіх сферах. У Баварії найкраща безпекова ситуація порівняно з іншими землями ФРН. Ми забезпечуємо нашу поліцію належними засобами праці. Сюди належить і робота з гвинтокрилами. Ми можемо співпрацювати з Україною і в цих питаннях", - наголосив міністр внутрішніх справ землі Баварія.

Аваков запросив німецьку делегацію відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-