“Гвоздики” і “Жаби”: ОБСЄ зафіксувала на Луганщині артилерію бойовиків

“Гвоздики” і “Жаби”: ОБСЄ зафіксувала на Луганщині артилерію бойовиків

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували поблизу смт Біле на окупованій території Луганської області великокаліберну артилерію - дві самохідні гаубиці "Гвоздика" і чотири буксирувані гаубиці "Жаба".

Про це 9 грудня повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил. 

"За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 08.12.2018, в непідконтрольних урядові України західних районах Луганської області спостерігачі Місії зафіксували дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) поблизу Білого", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що того ж дня, за лініями відведення, однак за межами визначених місць зберігання важких озброєнь в тимчасово непідконтрольних уряду України районах СММ виявила, що досі бракує п’ятьох танків (чотири Т-64 й одного Т-72) та двох самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм).

Читайте також: Гради й танки: ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі понад сто одиниць важкої техніки

"Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей", - зазначається в повідомленні.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-