На Буковині поховають військового, тіло якого бойовики не віддавали тиждень

На Буковині поховають військового, тіло якого бойовики не віддавали тиждень

Укрінформ
У Чернівцях 8 грудня поховають військового з Буковини, тіло якого бойовики не повертали з 29 листопада.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Чернівецькому обласному військкоматі.

"Вчора, 5 грудня, бойовики передали українській стороні тіло військового Сергія Проданюка, який вважався зниклим безвісти. Наразі тіло везуть до Чернівців. Поховання відбудеться в суботу, 8 грудня", – сказав заступник військового комісара області Валерій Мовченюк.

Тим часом у прокуратурі Луганської області повідомили, що факт обстрілу, в якому загинув буковинський військовий, розслідують як терористичний акт.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом обстрілу 29.11.2018 представниками незаконних збройних формувань так званої "ЛНР" передових позицій Збройних сил України поблизу с. Кримське Новоайдарського району Луганської області, внаслідок якого смертельно поранено військовослужбовця військової частини А4267 Проданюка С. Г., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", – йдеться у повідомленні правоохоронців.

На даний час досудове розслідування триває, виконуються необхідні слідчі (розшукові) дії.

Читайте також: Окупанти віддали тіло зниклого українського військового

Сергій Григорович Проданюк народився в Кіровоградській області 1969 року. Виховувався в дитбудинку. Навчався в Одеському медучилищі. Жив з бабусею, нині покійною, в с. Оселівка Кельменецького району, згодом – у Чернівцях. Пройшов бойові дії в Нагорному Карабаху. В 90-у році отримав контузію.

В 2015 став до лав Української добровольчої армії у складі інженерно-саперної служби. В 2017-у підписав контракт зі Збройними силами України,.

В березні наступного року йому мало би виповнитися 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-