Україна за 20 років втратила військового майна на $200 мільярдів — Вінник

Україна за 20 років втратила військового майна на $200 мільярдів — Вінник

Укрінформ
Голова Тимчасової слідчої комісії ВР з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в ЗСУ Іван Вінник заявив, що у період з 1995 по 2014 рік Україна втратила військового майна на $200 мільярдів.

Про це він сказав на засіданні ТСК в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом сума техніки, яку було продано з 1995 по 2014 рік, за оцінками експертів, оцінюється в 200 мільярдів доларів, що є абсолютно космічною цифрою з точки зору боротьби з корупцією в Україні. Я вважаю, що ми зобов'язані зібрану інформацію, а мова йде про понад 10 тисяч аркушів, надати народові України", - сказав Вінник.

Крім того, зауважив нардеп, є багато інформації, яка зараз засекречена, "і тому ми звертаємось до СБУ розсекретити цю інформацію. Хочеться, щоб цей звіт був завершеним", - сказав він.

Читайте також: У Раді назвали міністрів, які "доклали руку" до розвалу армії

У цьому контексті Вінник зауважив, що роботу ТСК треба продовжити ще на 6 місяців. Він пояснив, що відповідну постанову мають підтримати 150 народних депутатів, і тоді роботу ТСК буде подовжено.

Вінник нагадав, що до 1991 року Україна мала третій у світі ядерний арсенал, армія мала колосальне озброєння. Зокрема, Україна мала 176 міжконтинентальних балістичних ракет, 44 стратегічних бомбардувальники, які могли нести ядерну зброю, тисячі БТР, БМП та танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-