Росія провокувала моряків на Азові, аби почати наступ на Україну - Полторак

Росія провокувала моряків на Азові, аби почати наступ на Україну - Полторак

Укрінформ
Влада і волонтери тяжко працюють над тим, аби визволити українських моряків, які перебувають у полоні у РФ.

На цьому наголосив міністр оборони Степан Полторак на урочистих зборах у МОУ з нагоди Дня Збройних сил України, повідомляє Укрінформ. 

"Вчора ми зустрілись із рідними і близькими моряків, які мужньо виконали завдання і не зрадили своєї країни. Важко спостерігати, наскільки боляче рідним чекати своїх героїв додому. Важко доводиться працювати, щоб їх повернути. Президент, Міноборони, МЗС та  волонтери, які підключились до цієї роботи, зроблять усе можливе, щоб найближчим часом наших героїв повернути додому", - заявив Полторак.

Він додав, що у цьому процесі є повна підтримка міжнародних партнерів. 

Міністр наголосив, що 25 листопада у Керченській протоці російська сторона провокувала українських моряків на відкриття вогню, аби розпочати масштабний наступ на Україну. Однак, хоч росіяни мали перевагу у 5 разів, українські моряки не піддалися на провокації і витримали наступ. 

Полторак привітав усіх із Днем Збройних сил України і побажав, щоб усі військові повернулися додому переможцями і героями.

Читайте також: Муженко заявив про найбільшу з 2014 року загрозу вторгнення з боку РФ в Україну

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполя. Російські військові обстріляли та захопили три українські кораблі та 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх обвинувачують у начебто "незаконному перетині кордону РФ". Наразі українські моряки перебувають у слідчих ізоляторах Москви, троє поранених - у медичній частині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-