На Донбасі можуть оголосити

На Донбасі можуть оголосити "новорічне" перемир'я - Сайдік

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік заявив, що незважаючи на зусилля ТКГ, напруженість в зоні конфлікту на сході України не зменшується.

Таку заяву він зробив у вівторок за підсумками минулого в Мінську чергового засідання ТКГ, повідомляє БЕЛТА.

"Незважаючи на зусилля ТКГ, напруженість в зоні конфлікту і навколо неї, на жаль, не зменшується" - сказав  Сайдік і закликав зробити все необхідне, щоб не допустити ескалації напруженості.

Він також висловив надію на перемир'я під час зимових свят.

"Дуже сподіваюся, що у нас буде дійсно серйозне перемир'я у зв'язку з новорічними та різдвяними святами", - сказав Сайдік.

Читайте також: Гради й танки: ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі понад сто одиниць важкої техніки

Зазначається, що на переговорах в Мінську учасники робочої групи з безпеки продовжили розгляд додаткових заходів із забезпечення режиму припинення вогню та підготовки до перемир'я у зв'язку з новорічними та різдвяними святами. Економічна підгрупа обговорювала теми водопостачання та виплати пенсій. Гуманітарна робоча група продовжила розглядати питання, пов'язані з обміном ув’язнених осіб. Також обговорювалася підготовка до передбаченої передачі затриманих, не пов'язаних з конфліктом в ОРЛО та в ОРДО (окремі райони Луганської та Донецької областей), на підконтрольну українському уряду територію. Політична робоча група продовжила обмін думками за традиційним порядком денним - обговорювалася імплементація формули Штайнмайєра, амністія та модальності місцевих виборів в ОРДО і ОРЛО, передбачені мінськими угодами. 

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко в  Facebook написала, що під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) російська сторона у черговий раз відхилила пропозиції України про звільнення заручників і політв'язнів.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-