Через військовий напад на Донбасі вже загинули понад 11 тисяч українців

Через військовий напад на Донбасі вже загинули понад 11 тисяч українців

Укрінформ
За 4 роки з початку російської агресії в Україні загинули понад 11 тисяч осіб, 1,5 мільйони людей стали переселенцями, ще 2 млн — перебувають під загрозою репресій у Криму.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera, переклад якого публікує Укрінформ.

“У Криму знаходяться два мільйони мешканців, яких тероризують репресіями, на Донбасі – понад 11 тисяч загиблих за 4 роки та 1,5 мільйона переміщених осіб. Треба розуміти, що на Україну насправді здійснюється військовий напад. Наша незалежність знаходиться під загрозою, а з нею і вся система європейської безпеки. Будуть нові атаки? Маємо продовжувати годувати звіра, який нападає на нас? І для всіх тих, хто все ще вагається, хочу повторити свій заклик відвідати Донбас. На відміну від росіян, нам, українцям, нема чого приховувати», - зазначив Порошенко.

Читайте також: Україна оточена 80-тисячним угрупованням військових РФ

Він підкреслив, що українці ніколи не хотіли посилення кризи. “Зіткнення в Керченській протоці захотіли і запланували в Москві. Після вторгнення на Донбас та агресії в Криму, тепер вони хочуть забрати Азовське море, вигнати нас і прибрати собі інші наші території. Наївні ті, хто дозволяють ввести себе в оману кремлівською пропагандою», - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-