Поранених українських моряків випишуть за кілька днів - кримський

Поранених українських моряків випишуть за кілька днів - кримський "омбудсмен"

Укрінформ
У постраждалих при захопленні російськими спецпризначенцями у Керченській протоці українських моряків пошкоджені м'які тканини і кістки, проте їх можуть виписати вже за кілька днів.

Про це заявила "уповноважений з прав людини в Криму" Людмила Лубіна біля будівлі Київського райсуду в Сімферополі, де захопленим морякам мають обрати запобіжний захід, повідомляє журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

 «У них (українських моряків - ред.) пошкоджені м'які тканини, кістки, сухожилля цілі, думаю, за три-чотири дні будуть виписані», - припустила Лубіна.

Читайте також: Українських моряків до "суду" Сімферополя поки не привезли, засідання перенесли

За її словами, поранені моряки утримуються в медчастині на території військової частини в Керчі.

Лубіна сказала, що вона прибула до будівлі Київського райсуду в Сімферополі «щоб поспілкуватися з українськими моряками, дізнатися, в якому вони стані, можливо, щось потрібно».

Вона також підтвердила, що сьогодні буде обраний запобіжний захід не для всіх затриманих українців.

Читайте також: Захопленням українських кораблів на Азові керував начальник берегової охорони Росії - ЗМІ

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили попередньо обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, знаходилися 23 моряки, шестеро були поранені. Пізніше стало відомо, що трьох постраждалих моряків прооперували в лікарнях Керчі.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-