Муженко заявив, що у Генштабу ЗСУ немає зв'язку з 20 затриманими моряками

Муженко заявив, що у Генштабу ЗСУ немає зв'язку з 20 затриманими моряками

Укрінформ
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив про відсутність зв'язку з 20-ма з 23-ох  затриманих Росією моряків. Відоме місце перебування лише трьох поранених.

Про це він сказав під час позачергового засідання Верховної Ради щодо запровадження воєнного стану у зв'язку з агресією РФ в Азовському морі, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Щодо долі наших моряків. Стосовно трьох поранених - я сказав, що вони знаходяться в міській лікарні імені Пирогова в Керчі, стосовно решти - місця їх перебування на цей час нам невідомі. Вони були "роззосереджені" по місту, можливо, навіть в інших містах, і зв'язку на сьогодні з ними немає. Інформацію про поранених ми отримали через Червоний Хрест», - сказав Муженко.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що захоплені Росією в Керченській протоці 23 українських моряки практично перебувають у статусі військовополонених.

Читайте також: Представники держав ЄС у Радбезі ООН закликали Росію звільнити українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-