США відправили літак-розвідник в небо над Чорним морем - ЗМІ

США відправили літак-розвідник в небо над Чорним морем - ЗМІ

Укрінформ
Літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V злетів з авіабази Суда бей на острові Крит у Греції та попрямував до акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє у понеділок Український мілітарний портал.

"О 7:50 за київським часом літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V з позивним BASTE41 злетів з авіабази Суда бей на острові Крит в Греції та направився в акваторію Чорного моря. Станом на 8:30 він знаходиться у повітряному просторі Болгарії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що літак-розвідник прямує до узбережжя окупованого Росією Криму.

Boeing RC-135 - сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter, з використанням обладнання General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems та L-3 Communications.

Читайте також: Посольство у Бельгії розписало хронологію провокації РФ на Азові

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради. 

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16:00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-