Російський омбудсмен не виходить на зв'язок - Денісова

Російський омбудсмен не виходить на зв'язок - Денісова

Укрінформ
Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова не виходить на зв’язок.

Про це заявила українська омбудсмен Людмила Денісова в ефірі Громадського.

«Вона не виходить на контакт. Може, вона не отримала ніяких вказівок. Я виходила на контакт, але вони (російська сторона – ред.) не виходять», — сказала Денісова.

За її словами, нині дуже суперечлива інформація про українських моряків на захоплених Росією суднах в Керченській протоці. Україні не вдається вийти з ними на зв’язок, тож немає даних про їхній стан та місцеперебування.

Нагадаємо, російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі біля Керченської протоки

Під посольство РФ у Києві принесли шини: будівлю закидали шашками.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе про ситуацію в Азові: Важлива реакція світу та наша єдність

Зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. З екіпажу ніхто не постраждав.

Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Крім того, Україна нібито не подала заявку на проходження Керченської протоки

Українські кораблі почали виходити з Керченської протоки, але російські кораблі переслідували їх та погрожували застосувати зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-