Окупанти підтвердили затримання трьох кораблів ВМС України

Окупанти підтвердили затримання трьох кораблів ВМС України

Укрінформ
Російські окупанти заявили, що затримали кораблі ВМС України "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" за, нібито, порушення "російського кордону".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на ФСБ.

Там відзначили, що українські кораблі "здійснили спробу незаконних дій" в межах територіального моря Росії" і не реагували на вимоги щодо негайного зупинення.

Також в СБУ підтвердили інформацію про використання зброї з метою примусової зупинки військових кораблів і про поранених українських військових, яким "надали медичну допомогу". На даний момент загрози життю постраждалих військових немає.

У ФСБ також поінформували, що за фактом порушення держкордону РФ порушено кримінальну справу.

Також стало відомо, що кораблі доставлять в окуповану Керч.

Читайте також: Американський експерт: Дії РФ - це ескалація конфлікту на морі

Як повідомляв Укрінформ, три українських судна залишаються захопленими російським спецназом в Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катера "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шість українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте також: Так починалася війна в Грузії: Експерти Atlantic Council про події в Чорному морі

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Військовий кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-