Пенсії для українців в ОРДЛО: Червоний Хрест пропонує допомогу у вирішенні питання

Пенсії для українців в ОРДЛО: Червоний Хрест пропонує допомогу у вирішенні питання

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий сприяти у питанні отримання пенсій жителями ОРДЛО, які не мають змоги виїжджати на підконтрольну уряду територію.

Про це сказав голова делегації МКЧХ в Україні Алан Ешліман під час засідання Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію" в Укрінформі.

"Важливо нагадати про те, що гуманітарна допомога означає не тільки надавати харчі і медикаменти, це також включає найрізноманітніші заходи, включно з тими, щоб надавати людям засоби для існування, надавати їм певні засоби для підтримки власної економічної діяльності. Зокрема, ми готові працювати над механізмом полегшення виплати пенсій людям,  які прикуті до ліжок і перебувають на непідконтрольній території", - заявив він.

За словами Ешлімана, великою проблемою також є водозабезпечення. "Там є водопостачальні станції, електростанції, які розташовані поряд із лінією зіткнення, які часто потрапляють під обстріли і змушені зупиняти подачу води. ...Ця вода не потрапляє до приблизно 3 мільйонів людей. Ми допомагаємо проводити ремонтні роботи, але також намагаємось знайти довгострокові рішення, щоб забезпечити сталість водопостачання населення непідконтрольних територій компаніями з підконтрольних. Ми також запропонували створити захищені зони навколо критичної інфраструктури", - наголосив Ешліман.

Читайте також: У Мінську почалася перша після "виборів" в ОРДЛО зустріч контактної групи

У свою чергу заступник голови Агентства ООН у справах біженців Ноель Калхун зауважила, що Україна може виконувати свої гуманітарні зобов'язання через інституції, розташовані на контрольованих територіях, і захищати права жителів ОРДЛО.

"Держава має виконувати гуманітарні зобов'язання щодо своїх громадян, навіть якщо вони проживають на території, яку уряд тимчасово не контролює. Це не означає, що держава може робити все, що робила зазвичай, але закон такий, що держава принаймні має робити все, що в її силах", - зауважила представниця ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-