В Ізмаїлі запрацював навчальний центр морської охорони

В Ізмаїлі запрацював навчальний центр морської охорони

Фото
Укрінформ
Навчально-тренувальний загін морської охорони у місті Ізмаїл на Одещині офіційно розпочав свою роботу в новому статусі. Відтепер це Навчальний центр морської охорони Держприкордонслужби України.

Про це повідомляє ДПСУ.

"В рамках реформування морської охорони проводиться змістовна, практична трансформація всієї системи охорони морських та річкових кордонів. І починаємо ми з людей, з підготовки якісних фахівців. Саме тому, на базі навчально-тренувального загону розгорнуто Навчальний центр морської охорони із перспективою зростання від підготовки молодшого персоналу за всіма морськими спеціальностями аж до виучки офіцерських кадрів морської охорони", - зазначив начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур.

Як зазначається, у центрі збільшено навчальну потужність у 2 рази, є унікальний викладацький склад із фахівців, які добре знають морську науку і самі проходили службу у лавах морських прикордонників.

"Програма підготовки фахівців Навчального центру зорієнтована саме на запити морської охорони, враховуючи виклики та загрози сучасності, спираючись на досвід та стрімкий розвиток міжнародних інституцій у морській галузі. Саме тому тут постійно проводяться міжнародні тренінги із обміну досвідом найрізноманітніших напрямків діяльності - від оглядової роботи до управління маломірними плавзасобами - із колегами з Молдови, Румунії, Польщі, Туреччини та інших країн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважують, що Навчальний центр морської охорони є закладом європейського рівня з добротною матеріально-технічною базою, яку ефективно використовують і поступово оновлюють, в тому числі, із залученням міжнародної технічної допомоги.

Перший випуск слухачів, які розпочинали навчання у навчально-тренувальному загоні, але зможуть називатися випускниками Навчального центру морської охорони, відбудеться вже на початку 2019 року.

Тоді ж і пройде набір перших курсантів в абсолютно новому статусі.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-