В Одесі почали випробовувати штурмові катери

В Одесі почали випробовувати штурмові катери "Кентавр"

Фото
Укрінформ
У понеділок, 19 листопада, до Одеси прибули для продовження випробувань два десантно-штурмові катери типу «Кентавр», які недавно спустив на воду київський завод "Кузня на Рибальському".

Про це повідомляє прес-служба командування Військово-морських сил ЗСУ, пославшись на очільника Управління кораблебудування командування ВМС України Василя Радчука.

"Для продовження випробувань до Одеси прибули новозбудовані десантно-штурмові катери проекту 58503 (“Кентавр”). Тут буде продовжено випробування нових бойових одиниць, споруджених ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” на замовлення Міністерства оборони України для ВМС ЗС України", - зазначив капітан 1 рангу Радчук.

За його словами, катери здійснили успішний перехід на власних двигунах з Києва до Одеси, а тепер на них буде встановлено додаткове обладнання й організовано ходові випробування в морі та перехід до стадії державних випробувань.

До Одеси на випробування прибули два катери "Кентавр" / Фото: Facebook

Як наголосив Радчук, під час будівництва катери пройшли модернізацію: на них встановлено деякі нові системи, які зараз проходитимуть перевірку на функціональність як окремо, так і в складі корабля.

Командувати обома катерами будуть недавні випускники Одеського інституту Військово-морських сил.

Варто зазначити, що довжина катерів - 24,3 метра, найбільша ширина - 4,8 метра, максимальна осадка - 1 метр. Автономність плавання - п'ять діб, екіпаж - п'ять моряків, десантомісткість - 32 морпіхи. Два водометні двигуни виробництва компанії Hamilton Jet з Нової Зеландії дозволять катерам розвивати швидкість до 50 вузлів (92,6 км/год).

Читайте також: У Києві спустили на воду другий десантно-штурмовий катер "Кентавр"

Кожен з катерів має на озброєнні дві реактивні системи залпового вогню калібру 80-міліметрів, два бойові модулі з 12,7-міліметровими кулеметами і 40-міліметровими гранатометами, а також систему для постановки димової завіси.

Також на «Кентаврах» встановлено радіолокаційні станції DRS4D-NXT, які дозволяють супроводжувати відразу до 100 цілей. Крім цього, є супутниковий термінал Iridium Pilot, що забезпечує одночасний зв'язок трьома незалежними лініями зв'язку і постійне підключення до мережі передачі даних зі швидкістю до 134 кбіт/сек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-