Україна отримала від США пропозицію щодо фрегатів Oliver Hazard Perry - Воронченко

Україна отримала від США пропозицію щодо фрегатів Oliver Hazard Perry - Воронченко

Укрінформ
Командувач ВМС ЗСУ, адмірал, Воронченко підтвердив, що Україна отримала від США пропозицію щодо передачі двох фрегатів типу Oliver Hazard Perry. 

Про це він повідомив в ефірі "5 каналу", в інтерв'ю на борту флагмана ВМС України фрегата "Гетьман Сагайдачний".

"Так, дійсно, ми отримали пропозицію щодо передачі двох одиниць фрегату типу Oliver Perry, ті які були виведені зі складу ВМС США в 2013-2015 роках", - сказав Воронченко.

І додав: "Вони нам потрібні, але ж такого типу кораблі потрібні на перспективу. І зараз всі ці пропозиції нами уважно проробляються. Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, в якому стані, що для цього потрібно, скільки вони будуть коштувати. Приблизно 25 мільйонів доларів США коштує щорічна експлуатація такого типу фрегата з урахуванням заробітної плати екіпажу, його ремонту. Якщо брати світовий досвід, то сама вартість корабля – це 30% від всього його шляху експлуатації. 60-70% - це утримання, це модернізація та утилізація".

Читайте також: Україна візьме участь у командно-штабній фазі навчань "Trident Juncture-18"

Як повідомляв Укрінформ керівництво США відправило МОУ листа щодо надання військово-технічної допомоги Збройним Силам України, в тому числі Військово-морським силам.

Також, раніше, командувач ВМС ЗСУ зазначав, що отримані від США патрульні катери типу Island мають прибути в Україну орієнтовно у вересні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-