Окупанти на Донбасі запроваджують призовні пункти “на колесах” - розвідка

Окупанти на Донбасі запроваджують призовні пункти “на колесах” - розвідка

Укрінформ
На окупованих територіях Донецької та Луганської областей чоловіків віком 18-55 років змушуватимуть пройти медобстеження в мобільних призовних пунктах на придатність до військової служби у складі російських окупаційних військ.

Про це під час брифінгу поінформував речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міноборони України.

«Російське окупаційне командування нарощує заходи з поповнення некомплекту особового складу у з'єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей вони запроваджують систему функціонування мобільних призовних пунктів. На їх базі окупанти планують проведення медичного обстеження всього чоловічого населення віком від 18 до 55 років на придатність до військової служби у складі російських окупаційних військ», - заявив Гуцуляк.

Читайте також: Правозахисники знайшли докази, що РФ відправляє кримчан воювати в Сирію

За інформацією розвідки, до осіб, які ухилятимуться від медичного обстеження, окупаційною владою передбачено застосовування репресивних заходів. Так, у випадку затримання таких осіб на блокпосту чи пункті пропуску, їх направлятимуть до так званих «органів державної безпеки» на перевірку лояльності до російського окупаційного режиму, інформують в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-