На арсенали у 2014-му давали “копійки, щоб ліхтарі поміняти” - Полторак

На арсенали у 2014-му давали “копійки, щоб ліхтарі поміняти” - Полторак

Укрінформ
Попередити диверсії та вирішити проблему зберігання боєприпасів можна шляхом будівництва закритих підземних сховищ.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«Системно проблему можна вирішити будівництвом закритих заглиблених залізобетонних конструкцій. Будівництво на трьох основних ключових арсеналах зараз триває, контракти укладені, зараз продовжується перекидання та розосередження основних зразків боєприпасів, в тому числі до нового року буде завершено будівництво до 10 потужних об'єктів, які витримують 5 тонн тротилового еквівалента», - заявив міністр.

Полторак також нагадав, що переважна більшість арсеналів і баз у 2014 році, коли він обійняв посаду, перебували в процесі скорочення. Тому на їх оснащення взагалі не виділялись гроші, або ж виділялись «копійки, аби пофарбувати щось та ліхтарі поміняти».

За словами очільника оборонного міністерства, після вибухів на арсеналі у Сватовому до відповідальності було притягнуто 75 осіб, у тому числі понад 20 генералів.

«Після подій, які відбувались у Сватово, багато що змінилось. До відповідальності я притягнув 75 осіб, у тому числі більше 20 генералів. По кожному випадку приймались управлінські рішення... Але, виходячи зі своїх повноважень, я можу провести розслідування для визначення передумов, які могли б вплинути на ту подію, а решту мають робити правоохоронні органи... Робота було проведена, ми притягували до відповідальності багато осіб», - зазначив Полторак.

Читайте також: Полторак обговорив із британським послом співпрацю оборонних відомств

Водночас, за словами міністра, це привело до іншої проблеми - кадрової. Адже ніхто не хоче обіймати посади, не маючи належних фінансових ресурсів, які б дозволили забезпечити надійну охорону арсеналів боєприпасів. Разом з тим, робота щодо зміцнення охорони арсеналів триває.

Полторак також підкреслив, що постійні провокації йдуть не лише щодо арсеналів боєприпасів та зброї, а й щодо військових частин, де зберігається пальне. «Все це системна загроза, яка пов'язана з тим, що у нас йдуть бойові дії і Росія здійснює агресію», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-