ЄС занепокоєний спробами окупантів захопити нові території на Донбасі

ЄС занепокоєний спробами окупантів захопити нові території на Донбасі

Укрінформ
Європейський Союз глибоко занепокоєний появою нових окопів підтримуваних Росією збройних формувань, які появилися західніше від їх попередніх позицій в двох локаціях на території ОРДО.

На цьому було наголошено у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський Союз глибоко стурбований дізнатися, що позиції підтримуваних Росією збройних формувань просунулися вперед на захід щонайменше у двох місцях, про що повідомляла СММ", - йдеться у заяві.

Читайте також: Від Росії вимагають пояснень у ОБСЄ через збитий на Донбасі дрон

Нагадаємо, що 21 жовтня безпілотник СММ ОБСЄ вперше зафіксував дві групи окопів, які були на 600м та 1км відповідно далі на захід від попередніх позицій НЗФ в районі н.п. Ставки в Донецькій області (неконтрольовану урядом територія). Крім того, 21 жовтня інший дрон СММ вперше зафіксував близько 300 метрів траншей, які належить підтримуваним Росією збройним формуванням, і які були вириті на 180м далі на захід від попередніх позицій на заході Горлівки.

Коментуючи нові окопи російських бойовиків поблизу н.п. Ставки і Горлівки, Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук наголосив, що "Росія, замість того щоб залишити територію України, знову намагається захопити нові території в порушення Мінських угод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-